Życzenia Wielkanocne - Powiatowy Urząd Pracy w Żywcu

26.06.2025
Nabór wniosków o zawarcie umowy o odbywanie stażu przez...
Powiatowy Urząd Pracy w Żywcu informuje, iż ogłasza nabór wniosków o zawarcie umowy o zorganizowanie stażu na około 45 miejsc, realizowanych przez okres trzech...

13.06.2025
Skrócony czas pracy Urzędu w dniu 20.06.2025 r.
Powiatowy Urząd Pracy w Żywcu informuje, że w dniu 20.06.2025 r. Urząd będzie czynny od godziny 07:00 do 13:00 Zarządzenie oraz ogłoszenie w powyższej sprawie w załączeniu....

30.05.2025
Wstrzymanie naboru wniosków
W związku z wejściem w życie ustawy z dnia 20 marca 2025 r. o rynku pracy i służbach zatrudnienia, Powiatowy Urząd Pracy w Żywcu informuje, iż z dniem 01.06.2025 r....

30.05.2025
Zmiany dotyczące zatrudniania cudzoziemców
Najważniejsze zmiany dotyczące zatrudniania cudzoziemców wynikające z ustawy o warunkach dopuszczalności powierzania pracy...

29.05.2025
Nowe zasady zgłaszania ofert pracy
Informujemy, że w dniu 01.06.2025r.wchodzi w życie Ustawa o rynku pracy i służbach zatrudnienia. Ww. ustawa wprowadza nowe zasady zgłaszania przez pracodawców ofert pracy do...
- 1.721,90 zł Podstawowy zasiłek dla bezrobotnych
- 2.066,30 zł Stypendium dla bezrobotnego w okresie odbywania szkolenia
- 861,00 zł Dodatek aktywizacyjny
- do 53.773,70 zł Środki dla bezrobotnego na podjęcie działalności gospodarczej
Zobacz akty prawne dotyczące bezrobocia i promocji zatrudnienia
Zobacz informacje na temat obsługi niepełnosprawnych.
Powiatowy Urząd Pracy w Żywcu
34-300 Żywiec, ul. Łączna 28tel./fax (033) 475-75-00/(33) 475-75-51
e-mail: kancelaria@pup.zywiec.pl lub sekretariat@pup.zywiec.pl
Godziny otwarcia Powiatowego Urzędu Pracy w Żywcu: 7.00 – 15.00
Godziny przyjmowania interesantów: 7.30 – 13.30
W ramach struktury Powiatowego Urzędu Pracy w Żywcu funkcjonuje 5 Lokalnych Punktów Informacyjno – Konsultacyjnych.
W punktach tych obsługiwane są: osoby bezrobotne bez prawa do zasiłku oraz osoby poszukujące pracy w zakresie czynności ewidencyjno - rejestracyjnych i pośrednictwa pracy. Szczegółowe informacje - TUTAJ